Wednesday, 24 July 2013

Masih ada lagikah ruang KEMAAFAN?

Assalamualaikum,
hey dearest blogger
hmmmmmm
*diam seketika*


kenapa tajuk cm sedih?
sebab bulan puasa kot?
me:
nope! aku tahu aku salah,
aku tahu aku buat silap,
aku tahu aku melukakan hati she,
me:
kenapa ea? kalo org lain,aku boleh je buat bodoh
*lantak ko la nk belah dr hidup aku!ader aku kisah!*
taaaaapiiiii,
dia(she)?
me:
kenapa Ya Allah!
dari mula dia add aku kt fb,
aku cuba utk menolak dia,
tapi Ya ALLAH,KAU tahu ape yg aku sering katakan dlm setiap doaku,
HambaMu ni minta petunjukMu,
sampailah aku jumpe sebuah jawapan.
ia sebuah JAWAPAN!


me:
macam2 aku dgr cite psl dia,
diri dia sebenar(sebelum<semasa<selepas)
bila aku tgk dia,aku teringat diri aku dlu2..
aku pon ader sebuah rahsia.
tapi
masuk je U,aku nekad utk berubah!
yes!
aku berjaya!

me:
setiap orang berubah!
 me:
aku bukan nk tikam belakang dia(she),
betul!
tapi ALLAH saja pegang hati setiap hambaNya
aku tak mampu!
aku ni hamba yg lemah Ya Allah!


me:
awak(she),
maafkan saya,saya tahu salah saya susah nk d'maafkan,
saya xkisah jikalau awak xmahu kawan,cume satu,maaf kan saya..
 me:
saya slalu maafkan awak
sbb perangai awak kadang2 menyaktkan hati saya..
lumrah sebagai sahabat,
kita sendir xsedar yg sebenarnya kita sedang menyakiti hati sahabat kita dgn tingkah laku kita.

me:
saya tahu kita kongsi  satu rasa sayang yg sama(he)
Aku(me),Dia(he),Kamu(she)

me:
kenapa awak masih contact saya?

he:
sebab saya masih sayang awak :'(

she:
maaf la,saya perlukan masa

me:
Ya Allah!
Aku tersepit antara mereka berdua!
dua-dua aku sayang..
ramai kawan-kawan lain dah b'kata bukan2 

friends:
weyh! perempuan(she) tu bkn layak pon utk dia(he)
weyh! perempuan(she) tu gedik!
weyh! perempuan (she) tu saja nk ambk kesempatan kawan dgn ko,sbb ko rapat dgn dia(he)
weyh! perempuan(she) tu maki ko!
ko boleh diam je mir(aku)

me:
*dalam hati*
biar ape pon org nk cakap,
aku sayang dia(he)
aku sayang kamu(she)


to be continue..........









Saturday, 13 July 2013

kesian dia sakit

Awak,
Menatap indahnya senyuman diwajahmuMembuatku terdiam dan terpakuMengerti akan hadirnya citra terindahBila kau peluk mesra tubuhku
Banyak kata yang tak mampuKuungkapkan kepada dirimu...
Aku ingin engkau selaluHadir dan temani akuDi setiap langkah yang menyakinikuKau tercipta untukku
Sepanjang hidupku
Aku ingin engkau selaluHadir dan temani akuDi setiap langkah yang menyakinikuKau tercipta untukku
Pasti waktu akan mampuMemanggil seluruh ragakuKu ingin kau tahu ku selalu milikmuYang mencintaimuSepanjang hidupku..

lebih kurang cm ni cikit laa..hahha
**********
 Now,dh bulan puasa..
awak slalu bg semangat kte saya..

taaaaaaaaaaapiiiiiiiiiiiii

 2nd day puasa
awak dah msok Wad..
padan la pagi2 hati saya xsedap,terus call awak..
Maaf awak, saya jauh dr awak..
susah nk tgk awak..
seriusly,ikut kan hati!!!
SAYA NK G DAH TGK AWAK KT WAD TU!!!!
tapi saya pikir,t saya nk tdo mne?
saya call awak then u said
"Dear,xpe syg..awak dh call lme2 ni dh cukup bg saya.. dpt dengar suara dear.. teman saya melalui call dh berbaloi utk saya..terima kasih syg.."

*kembang sekejap!! hahaa

#Saya pula yg nk demam ni..

selamat malam
awak!


Business


Business?
adalah aku wt kecik2.. 
cm cup cake chocolate oreo moist
wt mse ni kt umah,so dpt htr area2 umah je laa..
nanti naik sem 3, insyaALLAH dpt jual satu U n sekitarnya..
tapiiiii
dgn bantuan si dia laaa..
mati la aku k wt sowg2..
hihihi..
xsabar rse nk jual2 makan n my cake!
sbb dia suka bile aku masak!!
(Ambil Hati SiDia mesti la dr perutnya)
*petua org tua2
mir

Thursday, 6 June 2013

assalamualaikum 
hihihihi

SAYA DAH ADER NI!!!
IHIHIHIHI


kenapa mir sanggup tukar dr biru ke merah yg bwh naungan air asia??!

hihihi

sebab!!
mir nk FLY!!
INGAT NAVY JE CAN FLY??
HAAHHAHA
*okey merepek sudah!
 mir penggguna bb,
so ape2 info dr fb+ tweet+ email+ bbm+ we chat frm kosmate  sume dr situ..
yg PALING PENTING!!
EMAIL dari LECTURE!!

Tengok la rate tune ni.. murah kan??? lagi2 pengguna BLACKBERRY=)
mula mir just tukar tune in,but encik tu kata automatically mir dpt Youth,because!!
I'M STILL 20+ YEAR hihihi

*okey rse mula lagi..hihihi

okey, mir tukar line je.. dr biru ke merah air asia..,so num still sama =)
mir daftar guna on9 je, hari ni daftar,esok staf tune call,then lusa nya dapat!
Awesome kan!!
btw, xde charge bayaran d'kena kan even pos laju!
cik abg pon t'peranjat... hihihi

( mi dalam selangor,center tune kt PJ)


tekan kt "Online Register"
Isi form ni...
wt sendiri eaaa.. (^_^)




dan blh request design SIM card..but mir bru tahu! -_-'


bagi pengguna BLACKBERRY like me ^_^

untuk handphone2 lain..
 like -> android 
hmmm  <_> 
ramai kwan2 mir pakai warna oren..
so, conclusion nye...
PILIHAN DI TANGAN ANDA =)

BYE2 =D
mir





Wednesday, 29 May 2013

assalamualaikum..
cara-cara minta maaf 
alaf baru =)

dear awak,



ikhlas,
amirah

Wednesday, 15 May 2013

Penat

Assalamualaikum,

MINGGU YANG 
SIBUK+ ASINGMENT2+ PERSEMBAHAN SENI P'TAHANKAN DIRI+
 LAB REPORT+ AKTIVIT BLOK= penat!!

so,
Refresh myself

dearest, 
amirah

Monday, 1 April 2013

terima kasih

assalamualaikum
*mari ramia2 senyum sampai ke telinga
awak,
terima kasih sebab sudi layan kerenah saya yg giler kan sgt2!!!! g kedai buku!!
even awak sakit,still b'daya gak ea awak ikot saya..
angkat kan beg shopping kino tu, jd driver saya,tmn saya beli bunga2 yg saya suka,terima kasih bg pic "pink ros"(hbs nama2 scientific bunga awak kuar kan dr otak awak)
*even awak gado kjp dgn yg sana awak tetap senyum kt saya.. usikkan awak satu hari,sumpah saya xblh lupe..bile jumpe member2 awak,saya t'paksa lari2..
tp saya still okey,be +ve with u,sbb saya sayang kt awak.even,kantoi dgn ibu g KLCC dgn awak
 hihihi.. but ibu alhamdullilah cool je.. =)*terima kasih ibu!!
tp kesian awak,nk sgt msok petrosains tp tiket dh hbs.. sabar ea awak, t kte msok lg=)
*penat satu hari kt KL 
mirah